Grundbergs Båtsnickeri

 

 

Båtsnickeri

Grundbergs Båtsnickeri är ett inredningssnickeri med rötterna inom båttbyggarnäringen i Bohuslän på sveriges Västkust. Företaget har bred kompetens inom båt och snickeri och en specialkompetens för utveckling och konstruktion av båtmodeller och framtagning av  båtpluggar. 

 

Grundbergs Båtsnickeri har varit med och arbetat fram flera olika båtmodeller vid framtagning av orginalet. Genom kunskap och erfarenhet inom båtbyggarområdet har företaget optimerat produktionen ,för en ekonomsik produktion dels genom framtagning av formar och tillverkningsprocesser och genom att ihop med konstruktör bygga och ta fram den nya båtmodellen.

 

Båtsnickeri och inredningssnickeri av båtar är en stor del av företagets sysselsättning. Både i framtagning av nya båtmodeller och även renovering, ändring och service av färdiga båtar.

 

Trädetaljer tas fram genom modern teknik med hjälp av te.x.  - konstruktion i CAD och produktion i NC-styrda bearbetningsmaskiner.

 

I mindre serier och enstaka exemplar tas detaljer fram manuellt av erfarna hantverkare. Vid reparationer, t.ex. försäkringsskador, är en stor del av arbetet hantverksmässigt och görs i bearbetningsmaskiner eller för hand för att återställa detaljerna till ursprungskicket.

© www.datanordic.se  Grundbergs Båtsnickeri